How to lose a guy in – one day!

“Ja čitam ovaj tvoj blog samo da vidim oćeš li napisat’ napokon neku priču vezanu i za mene!”, jednog dana mi je pribotunala moja Gabrijela. Zamišljeno sam je pogledala i počela razmišljati koliko je znam i ima li stvarno nekakva anegdota vezana uz nju, a koju sam propustila spomenuti. Odmah mi je u glavi niknula slika Monike. S njom imam ludih priča napretek. No Gabrijela je bila poprilično drugačiji tip osobe, iako je i ona znala izvoditi gluposti pod Monikinim utjecajem.

Danima nakon tog razgovora i dalje sam razmišljala o komičnim situacijama koje sam imala s Gabrijelom. Odjednom sam se lupila rukom po čelu.

“Pa tuko jedna! Kako se nisi odma’ sitila!”, zažugala sam samoj sebi. Odmah sam joj poslala poruku.

“Ajme! Pa sićaš li se kad si slučajno poslala poruku onom tipu, umisto da je pošalješ Dunji? I kad si Monikinoj maloj kupila ukletu igračku?”

“Kupila ukletu igračku . Hahahahahahahha” – odgovorila mi je.

“Pa al’ nisi :P” – uzvratila sam. I upilala je da mi da zeleno svjetlo za “priču s Dunjom.”

Naime, zadnje ljeto prije nego smo krenule na fakultet, Gabi i ja smo znale povremeno “udriti đir” po Bačama, Ovčicama i Firulama, najčešće u večernjim satima. U to vrijeme joj se sviđao jedan dečko, no problem je bio u tome što je stalno slao nekakve nejasne signale, koje ni NASA ne bi uspjela dešifrirati. I dok smo tako jedne večeri đirale po Firulama i sjele na zidić da predahnemo, Gabi se istovremeno dopisivala sa svojom Dunjom i tim “NASA” tipom, vidno isfrustrirana njegovim ponašanjem. U jednom trenu, dok sam se ja zabavljala sa samom sobom i hvatala zjake okolo, Gabrijela je počela uspaničeno vikati.

“Ajme ne, ne, NE! Ajme meni!”

Iznenađeno sam poskočila sa zidića. “Šta je, šta je??”

“Ajme ne!”, i dalje je žalila, udarajući se po čelu i usplahireno nešto tipkajući po mobitelu. Potom me tužno pogledala.

“Kate, poslala sam poruku njemu.” Ja sam je i dalje promatrala telećim pogledom, ne razumjevši gdje je nastao problem.

“Napisala sam Dunji cijelu poruku kako me živcira njegovo ponašanje, izgadila sam ga u ciloj poruci i umisto Dunjinog, utipkala njegov broj.”

Muk. A onda se plažom prolomio moj grohotan smijeh.

“ŠTA SI NAPRAVILA?”, uzviknula sam, valjajući se od smijeha na Firulama. Gabrijela, koja je i dalje čvrsto stezala svoj mobitel, ni sama više nije bila sigurna bi li se trebala smijati ili plakati.

“Baš si neki prijatelj.”, promrmljala je više sebi u bradu, dok sam i ja dalje urlala od smijeha pokraj nje.

“A šta bi drugo tribala? Skakat’ skupa s tobom u panici?”, procijedila sam između cerekanja.

“Bilo bi poželjno!”, uzvratila je ona i nastavila žalosno zuriti u ekran mobitela, kao da će se nekakvom magijom problem sam od sebe riješiti.

Da vam budem iskrena, ne sjećam se kako je Gabi riješila tu zavrzlamu, ali ću vam samo reći da na kraju nije završila s tim tipom. Ne znam je li tome kumovala kobna poruka na mobitelu ili činjenica da je dečko sam po sebi bio enigma. Vjerojatno ovo prvo. Sva sreća što Gabi nije pisala scenarij za film “Kako se riješiti frajera u 10 dana”, jer bi im totalno poremetila cijeli koncept. Ili bi možda čak pomogla Andy da ubrza proces i izgubi Benjamina puno ranije. Ali onda ne bi imali happy end i to ne bi postala jedna od najomiljenijih romantičnih komedija na svijetu (barem što se mene tiče).

A priča o ukletoj igrački? O tome ću vam nekom drugom prilikom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s